Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem? – ezzel az újabb írásbeli kérdéssel próbálja meg Jakab Péter Jobbik-frakcióvezető kicsikarni a választ a gyanúsan titkolózó Orbán-kormánytól, hogy vajon hány vendégmunkás van, aki Magyarországra jött elvenni a magyarok munkáját.

Jakab nem először próbálkozik azzal Varga Mihály pénzügyminiszternél, hogy pontosan megtudja a Magyarországra gazdasági okokból bevándoroltak számát. Először július végén szeretett volna pontos számot kapni, de az állítólag bevándorlásellenes Orbán-kormány miniszterének – pontosabban Bodó Sándor államtitkárnak – nevében a Lendvay utcai bullshitgenerátor egy semmitmondó propagandaválaszt adott, amiben

még hozzávetőlegesen sem merték bevallani a vendégmunkások számát.

A jobbikos politikus a gazdasági bevándorlók számának pontos megismerése végett augusztus közepén tette fel az újabb kérdést. A kemény, kíméletlen államtitkári „munka” meg is hozta gyümölcsét: a Lendvay utcai agit-prop osztály az alábbi mondatot tolta Bodó Sándor orra alá aláírásra:

A K/6939. számú írásbeli kérdésére adott válaszomat változatlanul fenntartom.

Mivel pontos, számszerű választ nem sikerült kiizzadniuk magukból a fideszeseknek, ezért jött Jakab sorozatban harmadik – és biztosak vagyunk benne, ha erre sem érkezik válasz, akkor nem az utolsó – írásbeli kérdése.

Látva azt, hogy most már másfél hónapja nem sikerült tényszerűen, számokkal alátámasztott módon válaszolnia arra a kérdésre, hogy a bevándorlásellenes kormánypropaganda ellenére hány vendégmunkás dolgozik hazánkban, tisztelettel kérdezem Miniszter Urat: érti egyáltalán, hogy mit kérdeztem?

Kíváncsian várjuk az Orbán-kormány válaszát, bár az előző két válasz alapján a magyar emberek korrekt tájékoztatására nem sok esélyt látunk.

Orbánék titkolózása nem lehet véletlen. Augusztusban számoltunk be arról is, hogy a KSH adatai szerint

négy év alatt megnégyszereződött a Magyarországon tartózkodó ukrán állampolgárok száma,

illetve arról is, hogy ugyancsak a hazai statisztikai intézet számai szerint 2018-ra

50 ezerre ugrott a hazánkba érkezett bevándorlók száma,

ennek a bevándorlótömegnek a harmada pedig Ukrajna területéről érkezett.

A magát bevándorlásellenesnek nevező Orbán-kormány több mint tízmilliárd forintot fordított munkásszállások építésére, erről ebben az augusztus végi cikkünkben számoltunk be.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá