Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Mi Hazánk Mozgalom makói polgármesterjelöltje az utolsó napon adta le az induláshoz szükséges ajánlásokat. Interjút készítettünk vele terveiről.

Dorogi György a Mi Hazánk Mozgalom Csongrád megyei elnöke és Csongrád, Békés és Bács megye területi igazgatója. A megalakulása óta a Mi Hazánk tagja, korábban a Jobbik színeiben politizált. 2007-ben kivándorolt a feleségével, majd tavaly jöttek vissza, Szegeden él.

Elmondása szerint Makó nem könnyű terület, eddig nem volt jelentős a Mi Hazánk szerepe itt. Több jelentkező volt az alapszervezetbe, de sokan féltek a jelenlegi városvezetéstől és nem mertek belevágni. Dorogi szerint érdekes helyzet állt elő Makón: úgy látszik, hogy sikerült az összefogást létrehozni a városban, de ezáltal kétpólusúvá vált a politikai élet.

Dorogi György úgy látja, mindkét oldal görbetükröt tart a makóiak elé. A regnáló hatalom a pozitívat mutatja be, az ellenzék csak a negatívat, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje szerint mind a kettő túlzó. Elmondása szerint jó ideje figyeli a város történéseit, olvasta a lakók véleményeit a közösségi oldalakon. A tapasztalatát és a makói segítőinek tapasztalatait próbálja ötvözni úgy, hogy beleszálljon a politikai csatározásba.

Úgy látja, a kampányra rengeteg pénzt költ el mindkét oldal, de nekik egy fillérjük nincs rá. Így a ,,10 ezer kézfogás” kampányba kezdtek.

,,Makón kevésbé ismernek, viszont tapasztalati tőkét hordozok magammal, ami egy európai szemlélet és amiket szeretnék itt megvalósítani”

– fogalmazott.

Van programjuk is, a héten kezdik el bemutatni lépésről lépésre. Dorogi szerint sok olyan programpont lesz, ami nem szélsőséges és harmadik erőként a két másik oldal álláspontját közös nevezőre akarják hozni.

A Mi Hazánk a megyében három polgármesterjelöltet indít. Makón Dorogi György, Kiszomboron Kövesdi László, Ásotthalmon Toroczkai László indul.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá