Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A kormánynak nincs árfolyamcélja, nem hiszem, hogy a jelenlegi árfolyam miatt aggódni kellene – mondta a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az utóbbi napokban a forint történelmi mélypontra esett az euróval szemben, azonban a jelek szerint a kormány nem aggódik emiatt. Gulyás Gergely a Reuters tudósítása szerint azt mondta, hogy a kormánynak nincs árfolyamcélja.

Az Index tudósítása szerint Gulyás kiemelte, hogy ma az árfolyam a magyar választópolgárok mindennapi életének szempontjából kevésbé lényeges, mint korábban, mert nincsenek devizahitelek és az államadósságon belül a deviza részaránya 18 százalék alá csökkent.

A miniszter beszélt Matolcsy György jegybankelnök és Varga Mihály pénzügyminiszter konfliktusáról is, nem akart állást foglalni a vitában. Szerinte nincs gazdaságfilozófiai vita a két fél között, mindenki egyetért abban, hogy a gazdaság jó állapotban van, a világgazdasági ciklikusság hatásait ki tudja szűrni. Persze a recesszió hatással van mindenkire, de például a német megtorpanás ellenére a magyar gazdaság szárnyal. Szerinte az fenntartható, hogy a magyar gazdaság jobban teljesítsen. A vita stílusával kapcsolatban hozzátette:

“szolidáris vagyok Varga Mihállyal, és tisztelem a jegybank függetlenségét”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá