Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Bár azt szokták mondani, hogy a Maros kiszámíthatatlan, most tényleg be lehet sétálni egészen a közepéig, egyes helyeken kis szigetek is létrejöttek.

Az elmúlt hétvégén -95 és -100 centiméter között mérte az ATIVIZIG a Maros vízállását. Mindez azt jelenti, hogy az 1864 óta működő vízmércén az akkor megjelölt nullához képest most ennyi a vízállás. Ez egyébként nem rekordalacsony: a legkisebb vízállást 2012-ben mérték, az -113 centi volt.

Az előrejelzés szerint a következő egy hétben nem várható, hogy még alacsonyabb legyen a víz, viszont lassan az időjárás sem fog kedvezni a strandolásnak. Kedden erősen felhős lesz az ég, a hőmérséklet 19-26 fok között alakul majd, szerdán visszatér a napsütés, ennek ellenére futó záporok elő-előfordulhatnak. Csütörtökön már több napsütésre számíthatunk, ám megerősödik az északnyugati szél, a hőmérséklet pedig 5-17 fok közé esik. Pénteken 15-20, szombaton 17-23, míg vasárnap 19-24 fok várható.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá