Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a hódmezővásárhelyi férfivel szemben, aki pénzért állami horgászjegyet állított ki olyan személyeknek, akik sem állami horgászvizsga bizonyítvánnyal, sem egyesületi tagsággal nem rendelkeztek – közölte honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a férfi több éve tagja volta az egyik helybeli horgász egyesületnek, szóbeli megbízás alapján alelnöki tisztséget töltött be. A vádlott feladatköre azonban nem terjedt ki arra, hogy az egyesület pénzét kezelje, horgász igazolványt vagy állami horgászjegyet állítson ki és nem volt jogosultsága a horgászok vizsgáztatására, valamint a horgászvizsga bizonyítvány kiállítására sem. Mindezek ellenére két másik helybeli férfivel való megállapodást követően 2017 októberében és novemberében 20-20 ezer forint ellenében kiállított és kitöltött a Magyar Országos Horgász Szövetség fejlécével ellátott horgászigazolványt, valamint egyéb okmányokat, amelyeket a horgász egyesület bélyegzőjével látott el és hitelesített annak ellenére, hogy az engedélyben megjelölt személyek az okirat kiadásának feltételeivel nem rendelkeztek. Így nem rendelkeztek állami horgászvizsgával, valamint a tagsági viszonyt igazoló horgászigazolvánnyal sem.

A főügyészség az egyesület részéről eljáró férfit 2 rendbeli vesztegetés elfogadásának bűntettével, valamint 2 rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségével, míg a részére pénzt átadó férfiak egyikét vesztegetés bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja. Az ügyben érintett harmadik férfi vonatkozásában az eljárás megszüntetésre került.

Vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá