Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Mondjuk hogy eddig miért nem telepítettek be ellenzéki polgármesterek bevándorlókat és mi változik október 13-a után, az ellentmondás tisztázása elmaradt.

Ahogy az várható volt, a kampányhajrá közeledtével a Fidesz vezetése a legalsó küszöbre helyezte a megugrani kívánt értelmi szintet, és Halász János frakció-szóvivővel kimondatták a nyilvánvalót:

az ellenzéki polgármesterek betelepítenék a bevándorlókat, a fővárosban Karácsony Gergely, Szegeden Botka László, Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, továbbá Szombathely, Pécs, Salgótarján és a többi város ellenzéki polgármesterjelöltjei is betelepítenék a migránsokat.

Ez a felvetés egyébként azért fontos, mert közben épp a fideszes városvezetők költöztetik be a külföldi vendégmunkásokat az általuk vezetett közösségekbe. Orosháza kormánypárti polgármestere, Dávid Zoltán az Alfahír kérdésére például készségesen elismerte, hogy az alacsony magyarországi bérszínvonal miatt jelentkező munkaerőhiány miatt hazánkba csábított gazdasági bevándorlókkal semmi baja nincs,

“nyilvánvalóan hosszabb távon is megtalálják itt a számításukat, ezek itt fognak lakást venni, itt fognak elhelyezkedni, itt fognak férjhez menni, megnősülni, családot alapítani, és itt gondolják a jövőjüket, mert van lehetőség munkára, és szükség van a munkájukra”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá