Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Eredetileg a szokásoknak megfelelően a nyugdíjak októberben is 12-én érkeztek volna a jogosultak számláira, ám az a nap szombatra esik, így az Államkincstár előrébb hozza az utalást.

Az Mfor szerint hivatalosan azért van szükség arra, hogy még 11-én pénteken megkezdjék az utalásokat, mert a bankok és a folyósítást indító állam utalási, illetve elszámolási rendszerei nincsenek felkészítve az azonnali utalások indítására és fogadására. Pedig ez lehetővé tenné, hogy pár másodperc alatt megérkezzenek az utalások, akár hétvégén is.

Emellett a portál rámutat: az sem mellékes tényező, hogy

október 13-án önkormányzati választás lesz, és ha a kormány a januári bénázáshoz hasonlóan később utalja a nyugdíjasok járandóságát, a végén még lesz, aki nem rájuk szavaz az idősek közül.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá