Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A mai testületi ülésen módosították a költségvetést. Itt kért szót dr. Török Miklós, aki felhívta rá a figyelmet: számos felújítás végül többe került, mint ahogy azt előzetesen tervezték, ez felveti a túlárazás gyanúját.

,,Úgy érzem magam, mint amikor az ember bemegy a boltba, kiválasztja a terméket és amikor a kasszához lép, akkor szembesül vele, hogy nem annyiba kerül”

– fogalmazott a képviselő.

Felsorolta:

  • a járdaprogramra 160 millió forint volt betervezve és 187 millió lett elköltve.
  • A piac felújítását úgy hirdették, hogy uniós pályázatból valósul meg 250 millió forintnyi értékben, azaz az önkormányzatnak nem került volna semmibe, helyette 430 millió lett a vége.
  • A Csipkesor hasonló forrásból 300 millióról indult és 419 millióval zárult.

Szerinte a többletköltségek jórésze túlárazásból származik és nem felelősen bánnak a város pénzével.

Farkas Éva Erzsébet polgármester elismerte, hogy valóban, a használatba adás után merültek fel további kérések, ezért igyekeztek még további műszaki tartalmat hozzáadni. Szerinte a jó gazda módjára vigyáznak a fejlesztési többletekre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá