Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ezt Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke mondta oldalunknak adott interjújában, aki szerdán Csongrád megyébe látogatott. Reggel a makói piacon találkozott a választókkal Szabó Jenőnével, a párt helyi- és Popa Györggyel, magyarcsanádi képviselőjelöltjével.

– Olyan időket élünk, amikor az emberekért tenni kell. A Munkáspárt jelszava is az, hogy ,,az emberekkel, az emberekért.” Az ország fejlődik, szépül, de sok embernek van gondja, megélhetési problémája, a települések fejlesztésre szorulnak, egyszóval: a Munkáspártnak van mit tennie az önkormányzatokban – fogalmazott Thürmer Gyula.

A Munkáspárt nem vesz részt az országszerte tapasztalható ellenzéki összefogásokban. Kérdésünkre elmondta: megnézték, hogy azok az elvek, törekvések, amiket ők képviselnek, megtalálhatóak-e más pártok programjában. – Ezt nem találtuk meg se a kormánypártok programjaiban és még kevésbé az ellenzéki pártokéban. Mi ezen a választáson egyedülállóan képviselünk olyan értékeket, mint a szolidaritás, egymás megbecsülése, segítése, kisemberek felkarolása – jelentette ki.

A Munkáspártnak közel 300 jelöltje van országosan. Budapesten hat kerületben és megyei jogú városokban polgármestert indítanak, valamint megyei közgyűlési listát állítottak két megyében. Magyarcsanádon Popa György a képviselőjelöltjük. – Eddig is sokat tett a falu építésért, a magyar mezőgazdaságért. Őt becsülik, tisztelik, jó esélye van, hogy ismételten a testület tagja legyen – közölte Thürmer.

Popa György negyedik alkalommal indul Magyarcsanádon. Ellenzékinek, de nem ellenségnek tartja magát. Ennek bizonyítéka, hogy elmondása szerint a jó javaslatokat támogatja, de ami nem felel meg számára, akkor tesz egy jobb ötletet. Többször szóvá tette, hogy pusztul a vidék, például a szomszédjai közül csak egy művel földet. Az elmúlt 30 évben 76 ház rogyott össze, szerinte a termék-előállítás hiányában.

A megyében még Pitvaroson van képviselőjelöltjük Zahorecz Jánosné, Nagylakon Tóth-Kása Norbert személyében.

Szabó Jenőné, a párt makói képviselőjelöltje hozzátette: bár nem vesznek részt a helyi összefogásban, de aki számít nekik, az ellen nem indítanak saját jelöltet, így például polgármestert sem. Rajta kívül még Stefanikné Varga Erzsébet és Varga Marianna indul Makón.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá