Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban levő, vezetői engedély nélküli személynek adta át az autó vezetését, valamint azzal a másik férfival szemben is, aki ugyanezen az éjszakán több mint 170 km/h sebességgel vezetve okozott súlyos közúti balesetet – írja honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a két vádlott 2017. december 29. napján szórakozott Orosházán egy helybeli presszóban. A vádlottakhoz az este folyamán négyen is csatlakoztak, valamennyien szeszesitalt fogyasztva. A gépkocsi tulajdonosa az éjszaka folyamán több alkalommal is helybeni közlekedés céljából átadta a vezetést annak a nőnek, aki ittas állapotban volt, valamint vezetői engedéllyel sem rendelkezett és a társaság végül Székkutasra indult. Az autóban egyébként az azt szabálytalanul vezetőn kívül öt utas is tartózkodott, így a hátul ülők biztonsági övvel sem voltak bekötve. Már másnap, éjfélt röviddel követően Székkutasról visszaindultak Orosháza irányába, amikor is a gépkocsi tulajdonosa a vezetést egy másik társának adta át, aki szintén nem rendelkezett vezetői engedéllyel. Röviddel azután, hogy visszaindultak,

egy balra ívelő kanyarban az autó többek között a mintegy 170 km/h sebesség miatt kisodródott és a tetején átpördülve egy vizesárokba csapódott.

Az adott útszakaszon a személygépkocsival megengedett maximális sebesség 90 km/h volt. A baleset következtében a jármű utasai a gépkocsiból kizuhantak a biztonsági öv hiánya miatt. Az utasok közül ketten nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, ketten nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket, míg ketten nyolc napon túl gyógyuló, maradandó fogyatékosságot eredményező – súlyos mozgásszervi és neurológia panaszokat okozó –  sérüléseket szenvedtek el.

A Szegedi Járási Ügyészség a gépkocsi tulajdonosát járművezetés tiltott átengedésének vétségével, valamint maradandó fogyatékosságot eredményező járművezetés tiltott átengedésének bűntettével, míg a közúti balesetet okozó férfit maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá