Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Összegyűjtöttük, hogy mely cégek nyertek a nagyobb közbeszerzési pályázatokon az elmúlt öt évben. A Farkas Éva vezette hivatalban nem sokan tudtak labdába rúgni. A pályázatok javát három cég nyerte el: az Építészmester Zrt. volt a legsikeresebb, de a Bodrogi Bau és a Délút sem panaszkodhat.

A vásárhelyi székhelyű Építészmester építette például a könyvtárat és az Erdei Ferenc téri sportpálya új lelátóját az öltözőkkel. Hozzájuk kötődik a Hagymaház felújítása is. A felsorolt három kivitelezés több mint 3 milliárd forint értékben valósult meg.

A szintén vásárhelyi székhelyű Bodrogi Bau Kft. több uniós forrásból megvalósuló építkezést nyert el Makón. Ők újították fel a Csipkesort, valamint a piacot, mindkét helyen számos probléma merült fel a kivitelezés során. Részt vettek a sportcsarnok felújításában, jelenleg a korábbi Páger mozin dolgoznak.  Az elnyert pályázatok összértéke meghaladja az 1,1 milliárd forintot.

Az algyői székhelyű Délút sem panaszkodhat: a Maroslelére vezető kerékpárúttól a honvédi utcák aszfaltozásán át a jángori temetőbe vezető útig több kivitelezést is elnyertek. Ezek összértéke is megközelítheti az 1 milliárd forintot. Más, nem makói székhelyű cégek is nyertek el pályázatokat, mintegy 900 millió forint értékben. Kíváncsian várjuk, hogy a fürdő bővítésére kiírt közel 3,7 milliárdos közbeszerzést ki fogja elnyerni.

A Farkas Éva vezette önkormányzat tehát sikeresen adott munkát a Fidesz-közeli cégeknek. Pedig a 2014-es programjukban még ez szerepelt:

„A jogszabályok adta kereteken belül elsőbbséget biztosítunk a makói vállalkozásoknak, szolgáltatóknak az önkormányzat által kiírt pályázatok elnyerésében, mert ezzel is a makói családok megélhetését biztosítjuk.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá