Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Már vállalkozások is pályázhatnak munkásszállások építésére, illetve felújítására a Gazdaságvédelmi Akcióterv újabb részeként – erről Marczinkó Zoltán István, a Pénzügyminisztérium  foglalkoztatásért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára beszélt az M1-en.

A kérelmek 2019. október 10-től 2020. május 15-ig nyújthatók be a megyei kormányhivataloknál, az elbírálás után személyesen Varga Mihály pénzügyminiszter hagyja jóvá a sikeres pályázatokat, amelyekkel még több olcsón dolgozó ukránt és törököt tudnak Magyarországon elszállásolni.

Az 5 milliárd forintból megvalósuló program révén építés esetén 3 millió 730 ezer forint, felújítás esetén pedig 2 millió 600 ezer forint támogatás jut egy főre.

Eddig csak önkormányzatok, vagy önkormányzatok többségi tulajdonú társaságai vehettek igénybe a munkásszállások építésére támogatást, de az utóbbi időben több magántulajdonú gazdasági társaság jelezte, hogy élne a pályázati lehetőséggel.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá