Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Vásárhelyi Polgárőrség két szolgálati gépjárművet kapott. Egyet a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságtól szeptember 25 én, egyet pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatától a polgárőrség feladatainak támogatása céljából – írja honlapján a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége.

A gépjármű ünnepélyes átadására szeptember 29-én, Kútvölgyön rendezett Kukorica Fesztiválon került sor. A polgármester elmondta, hogy a közelmúltban az önkormányzat 30 millió Ft összegű támogatást nyert elektromos üzemű gépkocsik vásárlására, így az eddig a közterület-felügyelők által használt Renault Clio típusú gépkocsit az önkormányzat át tudja engedni a polgárőröknek.

Hódmezővásárhelyen 47 polgárőr tevékenykedik, ebből 22 fő külterületen végzi a közösség számára igen hasznos bűnmegelőzési tevékenységet. Az önkormányzat fokozottan támogatni kívánja a külterületek közbiztonságának javítását, ezért ez a gépkocsi is a város külterületén fogja a polgárőröket segíteni.

Szula Ferenc elnök elmondta, így az egyesület három szolgálati járművel rendelkezik. Ebből egy jármű a Szikáncsi városrészben, egy az Erzsébet városrészben és egyel pedig város utcáin teljesítenek szolgálatot a polgárőrök.

(Fotó: Szabó Márton)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá