Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kormánypárti politikusok sajátítottak ki maguknak egy Békés megyei adománygyűjtést. Mága Zoltán hegedűművész –aki ugyan minden létező kormányzati támogatást megkap, de ettől még nem politikus, hanem zenész– szombati békéscsabai templomi koncertjén adománygyűjtést tartott a gyulai és a békéscsabai kórház gyermekosztályai számára életmentő orvosi műszerek beszerzésére. (Kiemelt kép: Herczeg Tamás/Facebook)

A szép gesztus nem is maradt eredmény nélkül – szúrta ki a 444.hu, hiszen 1.239.280 forint és 5 euró jött össze az adománygyűjtés során.

Csakhogy erről nem más, mint Herczeg Tamás fideszes országgyűlési képviselő számolt be Facebook-posztjában, és ezzel kiderült, hogy a kórházi vezetőknek a lelkészen túl ő, valamint a megyei kormánymegbízott kabinetfőnöke adta át a pénzt három nagy dobozban.

Ráadásul idő közben szépült is a történet, hiszen Mága Zoltán posztjával szemben nem életmentő orvosi műszerekre gyűjtöttek pénzt –gondolhatjuk, hogy arra nincs szükség egy tökéletesen működő egészségügyben-, hanem a „komfort fokozatot” javítják belőle.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá