Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Szomorúan jöttem erre a helyre, 32 évet töltöttem el az iskolában. Egy szépen kialakított sportudvara volt neki, a nyugdíjas klub mellett.

Ezeket bontották le, hogy egy ilyen gaztenger legyen itt

– fogalmazott a lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltje, Kiss Imréné, aki korábban 18 évig volt képviselő a városrészben.

Ismert: a Magyar Kézilabda Szövetség és a kormány programjának köszönhetően 60 településen épül kézilabda csarnok, ebből az egyik helyszín Makó. Kiderült, hogy a Szikszai György Református Általános Iskola betonpályájának helye nem elég az új épülethez és mivel nem volt más megoldás, el kellett bontani a ’70-es években épült közösségi ingatlant, ami pedig 50 millió forintba került. A bontás óta egyelőre semmi előrelépés nem történt.

Kiss Imréné felidézte: 2000-ben, amikor indult a Szikszai iskola Semjén Zsolt államtitkár volt és eljött ide. A nyugdíjasklub épületét 252 millió forintra becsülték, így nem vette meg akkor az egyház. A képviselőjelölt szerint ez vált most gaztengerré.

Meglátása szerint az egész városban probléma, de itt főleg, a csapadékvíz csatornák rendbe tétele, kialakítása. Sok utca van, ahol se árok, se szikkasztó nincs. Továbbá a déli oldal járdák felújítása is hiányzik újvároson.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá