Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az Apátfalvi Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a fideszes Szekeres Ferenc megsértette a választási eljárásról szóló törvényt azzal, hogy az önkormányzati újságban mocskolta az ellenzéki jelölteket. Pénzbírságot nem kapott, de a következő lapszámban az első oldalon kell megjelentetni az erről szóló határozatot. Az Apátfalvi Helyi Választási Bizottság határozatát itt lehet elolvasni, a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottságét pedig itt – ezekből szemezgettünk.

A HVB-hez a cikk egyik érintettje, Bálintné Siprikó Zsuzsanna adott be kifogást. Ebben leírta, hogy a közpénzből kiadott, elvileg semleges lapot ,,Szekeres Ferenc polgármester, főszerkesztő, polgármesterjelölt saját kampányára használta.” Bálintné szerint az írásban több valótlan adat és állítás van tényként beállítva, elferdítve, amelyek alkalmasak a választópolgárok befolyásolására és túllépik a szabad véleménynyilvánítás lehetőségét. Írása szerint Langó Csaba és Kovács Józsefné érdekeit is képviseli a beadvánnyal.

A HVB ezeket figyelembe véve eltiltotta a további jogszabálysértéstől a polgármestert, de

,,a jogsértés először fordult elő Szekeres Ferenc polgármesterjelölttel, – aki már hosszú ideje főszerkesztője a lapnak,- továbbá korábban tanúsított magatartása nem volt jogszabálysértő, ezért bírság kiszabását nem tartja indokoltnak.”

Bálintné Siprikó Zsuzsanna fellebezést adott be a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottságnak, amit kiegészített azzal, hogy Szekeres már korábban is tett közzé sérelmezett tartalmakat és hogy ők is kapjanak ugyanannyi helyet az újságban saját kampánycikkük megjelentetésére. A TVB megállapította, hogy a második oldalon is jogsértő volt a cikk, de az Apátfalvi Helyi Választási Bizottság határozatát lényegében helybenhagyta.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá