Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Például a külterületi úthálózat rendbetétele már folyamatban lenne, vagy például már 2011-ben megígérték a mártélyi holtág fejlesztését. Most ezeket újra bedobták a kampányba.

A Tiszta Vásárhelyért Egyesület és a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselőjelöltjei szívügyüknek tekintik a körzet apró dolgainak rendbe tételét, hétköznapi dolgok megoldását – ezekről már többször beszámoltunk. Az eddigi fideszes képviselőket azért akarják leváltani a vásárhelyeik, mert alig találkoztak velük a megválasztásuk óta, az ígéreteket nem tartották be: rendezetlen maradt a városkép, nem javították meg a játszótereket, a gyalogátkelők létesítésében, közlekedési problémák megoldásában nem történt előrelépés.

Az elmúlt hetekben nagyon sok ígéret hangzott el Hódmezővásárhelyen, amit viszont a fideszesek akadályoztak meg korábban: zajlana a 117 kilométernyi külterületi úthálózat felújítása, ha tavasszal nem szavazta volna le a többség. Vagy éppen a kivitelező visszavonta a Kovács-Küry Időskorúak Otthona felújítását, majd a közbeszerző bizottság a visszavonását úgy elhúzta, hogy a választásig ne kezdődjön el a munka.

2011-ben már megígérték a teljes mártélyi holtág felújítását és a működtetés átszervezését, a víz megtisztítását. Azóta is várjuk, de most ismét bedobták a kampányba.

A két polgármesterjelölt olyan ígéreteket tesz, amik részben a kormány és az unió támogat a Modern Városok Program részeként 165 milliárd forintért. Továbbá 22 milliárd forint jut a Területi Operatív Programból 2021–27 között. Ezeken kívül persze nyitva állnak még uniós és kormányzati pályázatok. Például a vasútállomás is új épületet kap, – attól függetlenül, hogy ki lesz a polgármester, – hiszen erről már jegyzőkönyv készült a MÁV-nál.

A fenti témával kapcsolatban a polgármester a Rádió Color Fogadóóra c. műsorában beszélt, melyet itt lehet visszahallgatni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá