Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a hódmezővásárhelyi férfinak, aki éveken keresztül bántalmazta, zaklatta élettársát, amit a bíróság által elrendelt távoltartás alatt is tovább folytatott – írja honlapján az ügyészség.

A gyanú szerint a férfi 2015. év nyara óta az élettársával közösen használt ingatlanban, ittas állapotban havi rendszerességgel bántalmazta élettársát, illetőleg törte össze a bútorokat, vagy más használati tárgyakat.

Több alkalommal előfordult az is, hogy a gyanúsított egy baltát vágott a szekrénybe, valamint okozott 8 napon belül gyógyuló sérüléseket a nőnek.

A sértett 2019 nyarán, mivel már nem bírta tovább elviselni a rendszeres vitákat és bántalmazásokat, megszakította az élettársi kapcsolatot és elköltözött véglegesen a férfitól. A gyanúsított ezt követően sem hagyott fel a zaklatásokkal, bántalmazásokkal, amelyekre a közös gyermekekkel való kapcsolattartások szolgáltattak lehetőséget.

Az egyik ilyen alkalommal, 2019. augusztus 27-én erőszakkal, a sértett akarata ellenére bement a volt élettárs lakásába, ahol lefejelte, valamint szidalmazta a nőt, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki.

A rendőrség 2019. szeptember 3. napján gyanúsítottként hallgatta ki a férfit könnyű testi sértés vétségével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt, illetőleg a nyomozási bíró távoltartást rendelt vele szemben, amely szerint köteles volt magát legalább 200 méter távolságra távoltartani a sértett lakóhelyétől, továbbá köteles lett volna tartózkodni attól, hogy a sértettel közvetve, vagy közvetlenül kapcsolatba lépjen. A gyanúsított mindezeket figyelmen kívül hagyva 2019. szeptember 23. napján éjfél körül ittas állapotban megjelent a sértett lakásánál, oda bement, illetőleg felszólítás ellenére sem volt hajlandó onnan eltávozni, megvalósítva így a magánlaksértés bűntettét is.

A többszörösen büntetett előéletű, cselekményei egy részét végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt elkövető gyanúsítottal szemben a járási ügyészség a bűnismétlés veszélye, valamint a távoltartás magatartási szabályainak súlyos megszegése miatt indítványozta a letartóztatás elrendelését. A férfi ugyanis a fentieken túlmenően a távoltartás ideje alatt legalább hat alkalommal kereste fel a sértettet annak lakásában, több esetben ittas állapotban és csak a telefonon értesített rendőrség kiérkezésére volt hajlandó eltávozni.

A járási ügyészség indítványának tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog döntést hozni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá