Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A makói ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülést hívtak össze szerdára, azzal kapcsolatban, hogy általános iskolások családi fürdőbelépőt kaptak az önkormányzattól és ezek mennyibe kerültek és milyen forrásból. Az ülés határozatképtelen lett, mert a fideszes képviselők nem jöttek el. Apropó: az Önök főnöke mit szólna, ha nem mennének be a munkahelyükre?

A rendkívüli ülésen Zeitler Ádám, dr. Török Miklós, Gáspár Sándor és Farkas Éva Erzsébet vett rész. A polgármester megállapította a jelenlétet, majd bezárta az ülést. Így a 26 másodperces ülés talán a legrövidebb volt ebben a ciklusban:

Az ülés után sajtótájékoztatót tartott dr. Török Miklós és Zeitler Ádám, de csak oldalunk vett részt, a többi sajtótermék nem jött el.

Török elmondta, mivel az ülés határozatképtelen lett, a kérdések nyitva maradtak:

  • Milyen pénzből finanszírozza a város?
  • Volt-e erre jogosítványa a polgármesternek választási időszak előtt?
  • Milyen költségvetési kihatásai vannak a következő testületre nézve?

Számításai szerint a jegyek 11 millió forintba kerültek, de mivel ajándék, adó terheli, ami még az összeg fele, így 16 millió forint lehet.

Ez egy képviselőre jutó járdaépítés összege 1 évre. Jelentős összeg, amivel el kell számolni

– tette hozzá.

A fürdőjegyek olyan időszakra szólnak, amikor a gyerekek iskolában vannak, a szülők dolgoznak, hétvégén pedig nem jogosít belépésre. Dr. Török Miklós szerint ez is azt mutatja, hogy a jelenlegi vezetés a makóiak pénzével felelőtlenül gazdálkodik. Reméli, a következő testületben meghallgatják az ellenzéket, fel tudják tenni a kérdéseiket.

Zeitler Ádám úgy érzi, viszonylag békés kampányon vagyunk túl az ország többi településeihez képest. Bízik benne, hogy a következő pár napban sem lesz mocskolódó a kampány. Szerinte aki el akarta mondani a programpontjait, az eltudta. A lokálpatrióta összefogás a programpontjaira rakta a hangsúlyt a kampányban, próbálták internetes felületeken, fórumokon, szórólapokon elmondani.

,,Soha nem volt ennyire kétosztatú a pálya, könnyen lehet, hogy még szorosabb eredmények lesznek, mint 5 évvel ezelőtt. Ezért biztatok mindenkit arra, hogy menjen el vasárnap szavazni és döntsünk közösen városunk következő 5 évéről”

– közölte Zeitler.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá