Hirdetés
Becsült olvasási idő: 3 perc

A lokálpatrióta összefogás képviselőjelöltje szerint a Bajcsy lakótelep mindig mostohagyerek volt, de ezen lehet és kell is változtatni. Megkérdeztük még arról, hogyan lehetne logikusan járdákat építeni; miért fontos a fák gondozása és hogyan lehetne több parkoló a Fűrész utcán.

Nem sok minden történt a Bajcsy lakótelep környékén az elmúlt öt évben. Hogyan változtatna rajta?

A Bajcsy lakótelep mindig mostohagyerek volt a körzeten belül is. Bár néhány járdaszakasz megújult a járdaprogram részeként, de a közterületek tisztán tartása, fűnyírás, bokrok rendbetartása, fák gallyazása is elmaradt, a játszótér öt éve kapott utoljára új játékelemet. Sokkal nagyobb figyelmet kell a lakótelepre fordítani, hiszen több száz család él itt. Egyre több a fiatal, a kisgyermekes család itt, az elhelyezkedése miatt egy jó és élhető környékén. Ezért változásra van szükség, amit az tudja elhozni, aki itt él. A körzetben induló jelöltek közül csak én élek a lakótelepen, ezért is kiemelten számítok az itt élők bizalmára a vasárnapi választáson.

Ha már járdaprogram: a hétfői fórumokon elhangzott, hogy nem a leglogikusabban építették meg.

Ezt a körzet másik részén tapasztaltam, amikor jártam házról házra azt a részt. A választók elmondták: az építés előtt többet jártak az egyik oldalon. A másik oldalt kevesebben használták, mert például belógtak a fák, keveset gondozták, de mégis ott lett új járda. A mai napig nem használják azt az oldalt, a másik pedig rossz, így mindenki az úton megy. Ezért javaslom, hogy a járdaprogramok esetében valamilyen párbeszéd, utcafórum, írásos konzultáció előzze meg az építéseket.

Szóba kerültek még kertészi problémák is. A fákat nem nyírják és ki tudja, azok is milyen állapotban vannak. Mekkora problémának látja ezt?

Fontos kérdés. Arra utaltam a Bajcsyn megtartott fórumon, hogy ez nem a hatos körzethez tartozik, hiszen például a Csipkesor előtt a legutóbbi nagy szélviharban kidőlt a 43-as főútra, a Hagymafesztivál utáni napon egy nagyméretű fa. Ezek alapján lehet nem ártani átvizsgálni a városnak a fa állományát. Én már több alkalommal kértem közös képviselőként és önkormányzati képviselőként is néhány fa nagyobb mértékű gallyazását. Azoknál, ahol külső szemmel is látható, hogy el van korhadva. Ezek nem minden esetben történtek meg.

 

Részben az is az oka, hogy túl van terhelve a Városgazdálkodási Kft. Túl sok feladatot látnak el, célszerűbb lenne a feladatokat szétválasztani, vagy a finanszírozási rendszert átalakítani. Néha túl nagyok az elvárások ahhoz képest, hogy mennyi anyagi forrást kapnak és hogy létszámban mennyien vannak ennyi feladatra.

A parkolók száma is szóba került a Fűrész utcán. Ez mióta probléma és van-e realitása, hogy ott tényleg parkolók legyenek?

Azóta probléma, amióta megépültek a panelházak oda. Azt hiszem a ’80-as években, az előző rendszerben, a panelépítési program legvégén. Önmagában a Fűrész utca nagyon szűk, keskeny, nem lett volna alkalmas arra, hogy ide építsenek 4×12 lakást. Sőt akartak volna még tovább építeni.

 

De ez most már itt van, nehezen tudnánk változtatni. Megoldható, hiszen a Bajcsy lakótelep-Fűrész utca közötti terület beépítetlen. Itt van több olyan nagyobb terület, ahol elhelyezhető parkoló. A Fűrész utca végén, a frissen kialakított fecskelakások mellett és a Fűrész utca-Tinódi utca találkozásánál is van olyan rész, amit fel lehet használni. Ide a körzeti programpontjaim között található javaslataimból is tervezek, például a felnőtt játszóteret és a körzet parkosításának folytatását is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá