Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

2013-ban (is) éles viták voltak arról, hogy mi szükség a makói és a vásárhelyi kórház összevonására, miért olvasztják be a jól működő Makói Víziközmű Kft.-t, de az is szóba került, hogy a makói kispostát miért a hódmezővásárhelyi főposta vezetőjének irányítása alá rendelték. Dr. Buzás Péter akkor csak annyit mondott, hogy a makóiaknak csak egyes hódmezővásárhelyi vezetők egyes döntéseivel van baja. Dr. Korsós Ágnes erre azt reagálta, hogy amikor ilyet emlegetnek, akkor törvénysértéssel vádolják a vásárhelyi önkormányzatot. Nem értik? Nem baj, mi sem.

A makóiaknak és a makói önkormányzat vezetőinek nincs semmi bajuk a hódmezővásárhelyiekkel, csak egyes hódmezővásárhelyi vezetők egyes döntéseivel.

– fogalmazott hat évvel ezelőtt Makó akkori polgármestere, dr. Buzás Péter.

Erre reagálva dr. Korsós Ágnes, Hódmezővásárhely akkori címzetes főjegyzője, jelenleg a Fidesz-Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltje azt írja:

„A makói önkormányzat megtéveszti polgárait, amikor azt állítja, hogy ‘egyes hódmezővásárhelyi vezetők egyes döntései’ miatt történt az egészségügy vagy a víziközmű-szolgáltatók átszervezése, ad absurdum a Magyar Posta szervezetének meghatározása. … Az egész önkormányzatnak nincs, és nem is lehet ezekhez semmi köze, hiszen a víziközművek vagy az egészségügyi szolgáltatók intézményi rendszerét, működését törvények határozzák meg. Önkormányzatunk nem dönthet, és nem is döntött sem a vásárhelyi, sem a makói kórház sorsáról, ahogyan arról sem, Makó hogyan képviseli magát a régió legnagyobb vízműszolgáltatójában, az Alföldvíz Zrt.- ben. … A kórházak, a postahivatalok és a víziközmű-szolgáltatók állami cégek. Érthetetlen és felháborító, hogy a makói városvezetés a vásárhelyit hibáztatja, amiért településükön változások történnek. Ráadásul, ha én makói lennék, először azt kérdezném meg: ha olyan dolgok történnek, ami szerintük nem kedvező, akkor miért nem tesznek ellene valamit, miért más településeket hibáztatnak?”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá