Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Kormánypárti körökben a fideszes kötődésű közvélemény-kutató intézeteket kiáltják ki bűnbaknak, és őket hibáztatják a választási eredmények miatt – tudta meg a Népszava.

A lap információi szerint a kormányoldalon sokan kifogásolják, hogy a felmérések nem tudták előre jelezni Borkai Zsolt győri polgármester szex- és korrupciós videójának negatív hatásait, pontosabban azt, hogy milyen mozgósító ereje lesz a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tartó ellenzéki összefogásnak.

A Népszava azt írja: a Nézőpont Intézet az utolsó pillanatban még készített egy nem publikált felmérést, amely Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt előnyét mutatta a kormánypárti Tarlós Istvánnal szemben, de ennek már nem volt érdemi hatása a kampányra. A lap informátora szerint Tarlós István ennek az utolsó felmérésnek az ismeretében szólította fel két utolsó interjújában is lemondásra Borkai Zsoltot.

A Népszava forrása arról számolt be a lapnak, sokáig arra épült a fideszes kommunikáció, hogy az ellenzéki együttműködés egy „roncsderbi”„roncskoalíció”„cirkusz”. Közben viszont belegyalogoltak abba a hibába, mint 2002-ben, és nem látták, hogy nagy tömegben indulnak meg a kormánykritikus szavazók az ellenzéki koalíció felé.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá