Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Nem indul újra a Jobbik elnöki posztjáért Sneider Tamás – közölte a párt jelenlegi vezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján. Sneider nem csupán az elnökségért, hanem más pozícióért sem száll versenybe, ehelyett országgyűlési képviselőként szakmai munkát kíván folytatni.

Így a Jobbik november 9-én tartandó tisztújító kongresszusán a jelenlegi állás szerint Jakab Péter lehet az egyetlen elnökjelölt.

Sneider Tamás a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy ahogy Jakab Pétert elnökként, úgy a Jakab által csütörtökön, elnökjelölti szándéknyilatkozatban bemutatott leendő elnökségi tagokat is alkalmasnak tartja a feladatra.

A Jobbik azzal, hogy novemberben tisztújítást tart, egy korábbi ígéretét tartja be, a szabályok szerint ugyanis két évre szól a jelenlegi elnökség mandátuma. Sneider Tamás úgy fogalmazott,

a legnehezebb másfél év áll a Jobbik mögött, ugyanakkor tavasz óta megduplázták támogatottságukat,

ugyanis az EP-választásokat követően most azokon a helyeken ahol önállóan indultak, átlagosan 11 százalék körüli eredményt értek el. A párt elnöke szerint a hazai ellenzék még soha nem aratott akkora sikert, mint október 13-án, amikor „a korrupt rendszer falán rést ütöttek”, némileg megszilárdítva a demokráciát és megállítva a jogok további csorbítását.

Sneider Tamás szerint ugyan rengeteget fejlődött a Jobbik az elmúlt öt hónapban, ugyanakkor tény, hogy még sok nehéz feladat áll előttük. Példának említette az Állami Számvevőszék törvénytelen, több százmillió forintos bírságának további törlesztését, vagy éppen a párt „teljes szerkezeti megújításának” szükségét.

Úgy vélte, az elmúlt másfél évben sikerült az ellenzéki pártot konszolidálni és emelkedő pályára állítani, noha –tette hozzá- az országgyűlési választások után a legnehezebb időszakban kellett átvennie az elnökséget.

Sneider Tamás azt mondta, azért nem akar elnökségi pozícióért indulni a tisztújításon, mert az a mottója, hogy Magyarországon egy szociálisan érzékeny államot kell létrehozni, az ezzel járó munka pedig sok szakmai feladattal jár majd.

A leköszönő elnök a Jobbik jövőjéről azt mondta, hogy –konszenzusban a párt tagjaival- egy olyan szociálisan érzékeny néppártot szeretne látni, ami képes harcolni a korrupt és káros orbáni rendszer felszámolásáért, ugyanakkor a jövő politikai együttműködései során következetesen egy nemzeti, konzervatív karakterként tud megjelenni.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá