Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A szerdai alakuló ülésen ismertette polgármesteri programját az újraválasztott Farkas Éva Erzsébet (Fidesz). Ismét, – akárcsak 2014-ben – megígérte, hogy minden makói polgármestere lesz, valamint megemlítette, hogy elektromos rollereket szeretne a városba. Ezzel kampányolt még ősszel a Fidesz-támogatott független jelölt Grezsa István is Hódmezővásárhelyen.

Ezek voltak a programismertető legérdekesebb részei:

,,A legnagyobb hála ma a makóiak bizalmáért szól bennem. Amellyel győzelemre segítették annak az útnak a folytatását, amelyre 2014-ben léptünk. […] Köszönöm mindenkinek, aki az október 13-i választáson élt a jogával és szavazatával hozzájárult közös ügyünk további intézéséhez.”

 

,,Ígérem, hogy a közgyűlés (Makón nincs közgyűlés, nem megyei jogú város – a szerk.), a vezetésemmel a következő 5 évben minden makói polgár érdekét képviselni fogja.”

 

,,Külön köszönetet kell mondjak azoknak, akik a Fidesz-KDNP jelöltjeit választották. Felismerve, hogy mi békét, fejlődést és együttműködést szorgalmaztunk a városunkban.”

 

,,Az elsöprő győzelem alázatra is szólít minket. Soha ne feledjük el, honnan indult közös utunk. […] A győzelem felelősségre is szólít minket. […] A győzelem felhív még valamire, a feltétel nélküli szeretetre. Megszolgálni önzetlenül, minden elvárás nélkül azt a bizalmat, amit nekünk ajándékoztak a makóiak.”

 

,,Összetartó, békés és eredményes közösség építésére törekedtünk az elmúlt 5 évben. […] A széthúzás helyett az együttműködést építettük.”

 

,,Makó olyan városképet alakított ki, ahol születni és élni érdemes. Ahol jövőt tervezni érdemes.”

 

,,<A következő években> kiemelt szerepet kapnak a helyi vállalkozások, illetve a sokuknak otthont adó ipari park további fejlesztése. […] Folytatni fogjuk a fecskeház programot, megduplázzuk a makói általános iskolások beiskolázási támogatását, megemeljük a babakötvény összegét és ösztöndíjat adunk a középiskolásoknak. […] Új fákat ültetünk, helyreállítjuk a csapadékvíz elvezetést, megszüntetjük az illegális szemétlerakást, fejlesztjük a távhő rendszert és támogatjuk a napelemek felszerelését. […] Plusz támogatást fogunk biztosítani az itt élő szállásadóknak. Az idegenforgalmi adó összegét pályázat útján szeretnénk visszaforgatni számukra. Tovább fejlesztjük a Hagymatikumot, Makovecz látogató központot létesítünk, városnéző kisvasutat indítunk, létrehozzuk a közbringa rendszert. És bevezetünk olyan különleges szolgáltatásokat, mint az elektromos rollerek és az elektromos kisbuszok forgalomba állítása.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá