Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az már a választás előtt biztossá vált, hogy új polgármestere lesz Maroslelének, hiszen Martonosi György bejelentette, nem indul újra. A négy jelölt közül végül Drimba Tibor, független polgármesterjelölt futott be. A település új vezetője interjút adott oldalunknak.

Drimba Tibor 15 éve költözött Maroslelére, eredetileg egy Békés megyei faluban nőtt fel. Három gyermekük van az iskolás korosztálytól az óvodásig. Korábban a büntetés-végrehajtásban dolgozott, 6 éve bűnmegelőzési előadásokat tart a szomszéd megyékben, de Budapestre is hívták már.

A közéletben azóta vesz részt, amióta ideköltözött: kisebb-nagyobb problémákkal kereste az önkormányzatot, majd később többen megkérték, hogy jelezze a gondokat, így az emberek szócsöve lett a hivatal felé. 2014-ben önkormányzati képviselőként bekerült a testületbe, de egy szerencsétlen törvénymódosítás miatt hamar véget ért a megbízatása. Elmondása szerint az elmúlt időszakban annyi visszajelzést kapott a lakóktól, hogy meg akarta méretni magát.

Hajszál híján győzött, mindössze 16 voks döntött közte és a korábbi alpolgármester, Schulcz János között. Drimba Tibor a választási küzdelem kapcsán úgy fogalmazott: meglátása szerint bármelyik jelölt jutott volna be, mindenkinek ugyanaz lett volna a célja. Nagy dolgokat nem ígért senki, mindenki az ésszerű keretekben megvalósítható dolgokban gondolkozott, ami a mindennapokat megkönnyíti ezen a kistelepülésen. Drimba szerint a polgármesteri székben tudja legjobban megmutatni bárki, hogy szeretne tenni az emberekért minden lehetséges eszközzel.

Az új faluvezető úgy tapasztalta, jól működik az önkormányzat, jók a dolgozók – amire hivatottak és kihozható a lehetőségből, azt meg fogják tenni Marosleléért.

Drimba Tibor elárulta, először az önkormányzat futó pályázatait nézte át, a működéshez szükséges feltételeket. Próbált minden intézményhez eljutni, ami hozzájuk tartozik. Szeretne új lendület adni az önkormányzatnak: nem a régivel volt gond, de ők már egy más generáció, felgyorsult a világ is körülöttünk. Ezt kell megragadni és vinni tovább – véli a polgármester.

Nem csak a hivatali dolgozók alkalmasak, hanem Drimba szerint a jelöltek közül is mindenki a településért akart dolgozni. Az előző testületből három régi jutott be, rajtuk kívül három új képviselő szerzett mandátumot. Drimba elmondta, hogy a választás utáni első napokban leültek és egy kötetlen beszélgetés után úgy álltak fel az asztaltól, hogy mindenki ugyanazt szeretné – Marosleléért tenni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá