Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Immár negyedik alkalommal gyűlnek össze a szegediek október 26-án egy TÖKéletes szombatra a Szent István téren. A tökfaragás, interaktív játékok és a színpadi programok mellett kézműves vásár 40 kiállítóval, ingyenes arcfestés, pónicikli és sok más családi program várja a kilátogatókat. Tavaly közel 150 db töklámpásban gyújtottunk gyertyát, így most is nagy érdeklődésre számítunk a jó hangulatú kreatív versenyen, melyre a Karácsonyi Hetekhez kapcsolódó díjakkal és apró ajándékokkal várjuk a tökfaragókat – mondta Németh István, a szervező Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatója. Hozzátette, dísztököt, késeket, kanalakat a szervezők biztosítanak a versenyzőknek, akiket Doktor Zoltán zöldségfaragó lát el hasznos tanácsokkal.

A színpadon délelőtt a Csiga Duó, délután pedig Grimm-Busz színház valamint Pasenko bohóc szórakoztatja a legkisebbeket. A téren egyebek mellett lesz, pónilovaglás és pónicikli, óriás építőkockák, fa játékok, fa és barokk körhinta, délután 14 és 17 óra között pedig ingyenes arcfestésre is lehetőség nyílik.

A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület sátránál a nemzetközi „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi kampányhoz, melynek célkitűzéseiről és eredményeiről interaktív program keretében tájékoztatják az érdeklődőket.

A Szent István téri víztorony 220 Ft-os, kedvezményes áron várja a látogatókat 10 és 16.00 óra között. A nap leglátványosabb eseménye a napközben elkészült és a víztorony körül kiállított töklámpások ünnepélyes meggyújtása lesz.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá