Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Korábban már hírt adtunk róla: Farkas Éva polgármesterként öt év alatt öt jegyzőt „fogyasztott el”: dr. Bánfi Margit, dr. Bálint-Hankóczy Beatrix, dr. Szabó Sándor, dr. Turbucz Marietta és végül a jelenlegi jegyző dr. Kruzslicz-Bodnár Gréta dolgozott/dolgozik ebben a pozícióban.

Az alakuló ülés után, a folyosói pezsgőzés-koccintgatás során néhány információt kaptunk, amely arra utal, hogy a háttérben már készülődik a hatodik jegyző. Bakos Tamás 2019. október 1. óta látja el az aljegyzői feladatokat, úgy tudjuk, hogy mindezt csak a választások után jelentették be a többi dolgozónak.

Bakos Tamás neve ismerős lehet a makóiak számára, korábban a helyi Fidesz alelnöki tisztségét töltötte be. 2014-ben részt vett az önkormányzati kampányban is, igaz előtte – Buzás Péter polgármestersége alatt – a makói polgármesteri hivatal alkalmazottja volt. Ezt követően dolgozott a Széchenyi programirodában, majd a megyei kormányhivatalban. Egyik helyen sem maradhatott sokáig.  A makói hivatalba néhány hónapja került vissza, és úgy tűnik nagyon gyorsan halad a ranglétrán. A folyosói pletykák szerint egy tervezet is készült, amely már-már megkerülhetetlen szereplővé tenné Bakost a hivatal és a képviselő-testület munkájában. Az önkormányzati képviselőknek például az aljegyző felé kellene jelezniük a problémákat, javaslatokat, ezt követően Bakos döntené el a polgármesterrel közösen, hogy kinek kell eljárni az ügyben.

Úgy tudjuk változna a képviselők jogköre is, például csak polgármesteri engedéllyel tárgyalhatnának a városi intézményvezetőkkel.

Ha ezek a folyosói pletykák valósággá válnak, akkor az újonnan választott képviselők mozgástere erősen csökkenni fog. Önálló képviselői munka helyett Farkas és Bakos döntései fogják irányítani a testület munkáját. Mindez előre vetítheti, hogy a mostani aljegyző feljebb lépjen és elfoglalja a jegyzői széket Farkas Éva mellett.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá