Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Szerda délután tartotta alakuló ülését a csanádpalotai képviselő-testület. Titkos szavazáson alpolgármesterré választották Jancsik Zoltánt és dr. Paja Gábort, utóbbi külsős alpolgármesterként tevékenykedik majd.

A városháza díszterme megtelt az ünnepi ülésre, ahol előbb Gila Mihályné, a Helyi Választási Bizottság elnöke adott tájékoztatót a választások eredményéről, majd letették esküjüket a képviselők és a polgármester. Dr. Debreczeni István beszélt arról, mi történt az elmúlt két hétben és bemutatta programját. (Erről egy külön cikkben számolunk be.)

A megalakult testület szavazott a polgármester illetményéről és költségtérítéséről. Dudaszegné dr. Lajos Tímea jegyző elmondta, hogy ez a törvény szerint 548.400, valamint 82.260 forint havonta – ezt elfogadták a képviselők.

Az alpolgármesterek megválasztása előtt dr. Debreczeni István közölte: szeretne egy külsős alpolgármestert is a sok szervezeti átalakítás miatt, új alapokat kell lerakni, új szerződések kell írni és több jogi problémát is meg kell oldani. Erre javasolta dr. Paja Gábort, a testületből pedig Jancsik Zoltánt. A titkos szavazáson született ellenszavazat is, de a többség mindkettejüket megszavazta. Mind a két alpolgármester társadalmi megbízatással végzi majd a munkáját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá