Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Ismert: a Fidesz Jászberényben nem nyugodott bele a választási vereségébe, azonban azzal eddig nem számolhattak a változást akarók, hogy november 10-ére megváltozhatnak az erőviszonyok a városban, ugyanis a Mi Hazánk Mozgalom beállt a Fidesz mögé. (Kiemelt kép: Szabó Tamás (b.) fideszes polgármester, Pócs János fideszes országgyűlési képviselő, Dobrán Gyula, a Mi Hazánk helyi vezetője.)

Dobrán Gyula, a Mi Hazánk alapszervezetének elnökeként közölte, hogy mivel – a jól ismert fideszes nyelvhasználat szerint –

“Budai Lóránt alkalmatlan a városvezetésre”,

ezért a jobboldali választókat nem kívánják megosztani, és visszaléptetik Dobrosi Péter polgármesterjelöltjüket a választásoktól.

A kommentelők sem túlságosan boldogak a Mi Hazánk döntése után

Október 13-án négyen szálltak versenybe a jászberényi polgármesteri címért. Az azóta megsemmisített eredmény szerint a jobbikos politikus győzött:

  1. Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) – 42,63 százalék (3909 szavazat)
  2. Dr. Szabó Tamás (FIDESZ-KDNP) – 42,48 százalék (3895 szavazat)
  3. Dr. Magyar Levente (Független) – 10,15 százalék (931 szavazat)
  4. Dobrosi Péter (Mi Hazánk) – 4,73 százalék (434 szavazat)

Amennyiben a Mi Hazánk jászberényi szavazói helyesen értelmezik Dobrán Gyula ajánlását, a kormánypárti Szabó Tamásra kell voksolniuk, és mivel az október 13-ai ellenzéki  győzelem egy hajszálon múlott (14 szavazat),

ezért igen jelentősen besegíthet a Mi Hazánk a Fidesz győzelméhez.

Frissítés: Mégsem lép vissza

Péntek este hat órakor a Mi Hazánk Mozgalom Facebook oldalán jelentették be, hogy mégis elindulnak a megmérettetésen. Mint kiderült, a “sajtóban megjelent közlemény a Mi Hazánk Mozgalom jászberényi tagszervezetének álláspontját tükrözte, amit az országos elnökséggel nem egyeztettek”.

Mint írják: “az országos elnökség azzal egyetért, hogy a jobbikos-balliberális Budai Lóránt alkalmatlan a városvezetésre, ráadásul egy elveit az érdekei és a pénztárcája szerint váltogató megélhetési politikus, ugyanakkor a Fidesz polgármesterjelöltje, Szabó Tamás is alkalmatlan, aki polgármesterként egy háromgyermekes család elől nyúlta le magának az önkormányzati lakást.”

Hozzátették: egyik polgármesterjelöltet sem tudják támogatni, ezért az elnökség döntése értelmében, a Mi Hazánk polgármesterjelöltje, Dobrosi Péter is indul a megismételt választáson.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá