Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az ügyészség kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves büntetett előéletű békési férfi ellen, aki börtönben ülve, telefonon keresztül csalt ki 380.000,- Ft-ot egy hiszékeny gyomaendrődi férfitól.

A vádlott a vádbeli időszakban végrehajtandó börtönbüntetését töltötte a szegedi fegyház egyik objektumában, ahonnan 2017 júliusában több alkalommal telefonon felhívott egy gyomaendrődi férfit és pénz-, illetőleg tárgynyereményre hivatkozással megtévesztve őt különböző összegeket csalt ki tőle – írja honlapján az ügyészség.

A vádlott első alkalommal álnéven mutatkozott be a telefonban, magát valótlanul egy szerencsejátékokat szervező zrt. munkatársának adta ki és azt állította, hogy a sértett 100.000,- Ft készpénzt és egy 150.000,- Ft értékű mobiltelefont nyert egy sorsolásos játékban, azonban a nyeremény kézhezvétele érdekében követnie kell a vádlott utasításait.

A sértett, a vádlott kérésének megfelelően, a hívást követően elment egy bankautomatához és azon keresztül – a tudtán kívül – három alkalommal összesen 45.000,- Ft-tal feltöltötte különböző hívószámú telefonkészülék egyenlegét, majd pedig 90.000,- Ft-ot küldött el egy pénzintézeten keresztül a vádlott barátnője részére.

A vádlott még ugyanaznap rávette ismét a tévedésben lévő sértettet, hogy két különböző telefon egyenlegét 15-15.000,- Ft-tal ismét töltse fel.

A vádlott később ismét hívta a sértett férfit és azzal a hamis ürüggyel, hogy egy adminisztratív tévedés miatt újra kell kezdeni a nyereményjátékot, arra vette rá, hogy ismét 75.000,- Ft-tal töltse fel négy különböző telefon egyenlegét.

A vádlott ismét telefonált, ez alkalommal a sértett a vádlott megtévesztő magatartásának eredményeként 65.000,- Ft-ot küldött a vádlott barátnője részére. Másnap reggel megismétlődött a hívás, ekkor 75.000,- Ft-ot adott fel a sértett a vádlott barátnője részére.

A vádlott 10 alkalommal volt büntetve túlnyomórészt vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, többszörös és különös visszaesőnek minősülő bűnismétlő; más ügyből kifolyólag jelenleg is letartóztatásban van.

Az ügyészség a férfit kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja.

Az ügyészség vádiratában végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kötelezze őt a sértett kárának megtérítésére és a több mint 220.000,- Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

(hirado.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá