Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Még a választás előtt a közgyűlés nem bírált el egy bérfejlesztési támogatást, ezért a Csongrád Megyei Kormányhivatal megbüntette az önkormányzatot – derül ki Krupiczer Ferenc, hódmezővásárhelyi képviselő (Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért) bejegyzéséből.

A képviselő azt írja: a Susán Kft. még 2018-ban nyújtott be bérfejlesztési támogatás iránti kérelmet. Mellettük még további 60 vállalkozás élt ezzel a lehetőséggel. Az előző képviselő-testület 56 vállalkozás esetében pozitívan bírálta el a kérelmeket, de az említett cég esetében azonban nem döntött. Az ilyen kérelmeket vagy elfogadni, vagy elutasítani lehet.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal a döntési kötelezettség elmulasztása miatt 2018. december 21-én, 2019. február 12-én, végül 2019. április 23-án törvényességi felhívással élt az önkormányzat felé. 2019. május 29-én ismételten döntésképtelen volt a képviselő-testület. Mivel nem született döntés, a Kormányhivatal 77.300 Ft törvényességi bírsággal sújtotta az önkormányzatot – ismerteti Krupiczer Ferenc.

Ha kötelező dönteni, akkor dönteni kell. Nem kehet tartózkodni. Vagy kap támogatást egy cég vagy nem. Olyan nincs, hogy tartózkodik a képviselő. A felelősséget érezni kell. A város pénze nem játék. Úgy érzem, ezt nem vették figyelembe a képviselők.

– fogalmazott az újonnan megválasztott városatya. Hozzátette: az előző testületből két fő a jelenleginek is tagja, viszont a mostani szavazáskor megszavazták a támogatást a Susán Kft. számára.

(Kiemelt kép: archív)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá