Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A lakástűz károsultjainak lakhatásának megoldása mindenképpen az önkormányzat feladata – véli Gyopáros Alpár kormánybiztos. Ennek ellenére nem lehet igénybe venni a Csengettyű közi lakások egyikét sem.

Nem adhatja bérbe a vásárhelyi önkormányzat a több mint 30 üresen álló Csengettyű közi lakás egyikét sem. Legutóbb egy bajba jutott családon szerettünk volna segíteni. Amint azt a mellékelt levél mutatja, nem léphetünk – közölte a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

A lakásokat a Minőségi Otthoncsere Program égisze alatt az önkormányzat megvásárolta, de a kormányzati mintaprogram egyelőre stagnál. A város fizeti az üres lakások után a rezsit, azokat kiadni azonban, hiába lenne a jelenleginél több önkormányzati bérlakásra igény Vásárhelyen, nem lehet.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá

shares