Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi nővel szemben, aki tavaly augusztusban Mórahalom és Ásotthalom között, gépkocsijával elütött egy szabályosan közlekedő motorost és mögötte utazó feleségét – közölte honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott lakott területen kívül, 2018. augusztus 14. napján, reggel 6 órakor, autóval közlekedett egy mellékúton. Sebességét azonban egy erősen jobbra ívelő kanyarban rosszul választotta meg, 90 km/h-s sebességgel próbálta meg bevenni azt. Emiatt járművének bal hátsó kereke átment a záróvonalon, majd a gépkocsi jobb eleje visszaperdült a jobb oldali, füves útpadkáról. A vádlott elvesztette uralmát a jármű felett, mely ezután teljesen átsodródott a szemközti sávba, ahol nekiütközött egy 4 tagú motoroskonvoj utolsó tagjának.

A szabályosan közlekedő motoros és felesége az ütközés erejétől átrepültek a személygépkocsi felett. A motor vezetőjének 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek, mögötte utazó felesége azonban olyan súlyos sérüléseket szenvedett, melyek következtében a helyszínen életét vesztette.

A Szegedi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a vádlottal szemben, akinek járművezetői engedélyét a nyomozó hatóság a helyszínen bevonta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá