Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Jászberényben Budai Lóránt október 13-án mindössze 14 vokssal kapott többet fideszes ellenfelénél – Szabó Tamásnál –, most 3000-nél is több szavazat volt a különbség kettejük között. Szekszárdon a fideszes óvás ellenére is ellenzéki többségű lesz a közgyűlés, miután a két választókörzetben megismételt választáson újra győzni tudtak az ellenzéki jelöltek.

Jászberényben azért kellett megismételni a választást, mert a területi választási bizottság szerint egyes események „olyan mértékben tették aggályossá a választási eredményt”, amelyet csak egy új szavazással lehet orvosolni. Például a bizottság szerint idegenek mentek a szavazókörökbe, „a szavazatszámláló bizottsági tagok kontrollálatlanul mozogtak”, illetve szavazási szándékot torzító pénzfelajánlás is történt. Mindezt a Szegedi Ítélőtábla is helybenhagyta.

Napközben már feltűnő volt, hogy jóval többen járultak az urnákhoz, mint szűk egy hónappal korábban.

A jászberényiek megmutatták, hogy nem lehet velük szórakozni

– ezt nyilatkozta vasárnap este a jobbikos, de az összes ellenzéki párt által támogatott Budai Lóránt, amikor már biztossá vált, hogy a megismételt polgármester-választáson is ő tudott győzni.

Szekszárdon nem egyszerű helyzet állt elő október 13-án: a polgármester a fideszes Ács Rezső maradt, a közgyűlésbe azonban kettővel több ellenzéki képviselő került be. A Fidesz így két körzetben – ahol ellenzékiek nyertek – megtámadta az eredményt, a bíróság pedig helyt is adott ennek.

Haág Éva, eddigi fideszes alpolgármester 83 szavazattal kapott ki Csötönyi Lászlótól, az Éljen Szekszárd jelöltjétől (októberben csak 16 voks volt a különbség), Szegedi Attila (Fidesz) pedig 76–tal kapott kevesebb szavazatot az ellenzéki Faragó Zsoltnál, miközben egy hónappal ezelőtt még csak 14 voks döntött Faragó javára.

(Kiemelt kép: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá