Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Hétfőn reggel Dócra látogattak az Országos Állatvédelmi Alapítvány képviselői. Reggel nyolc órától az alsósokat, kilenc órától pedig a felsősöket szólították meg a felelős állattartás jegyében a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvodában.

Az állatvédők a többi között az ivartalanítás fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét, de tanácsot is adtak, hogy kihez tudnak fordulni, ha állatkínzásos esettel találkoznak. Balogh Ernő az alapítvány alapítója elmondta, hogy szegedi székhelyű szervezetük elsődleges célja a prevenció, a fiatalok megszólítása, az információnyújtás és a tanácsadás.

Hozzátette, nagyon sok általános és középiskolában jártak már, de még többe szeretnének eljutni, hiszen a fiatalok kezében a jövő, és talán ők felelősebb állattartók lesznek, csak iránymutatást kell nekik nyújtanunk.

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány programjáról a www.orszagosallatvedo.hu honlapon keresztül tájékozódhatunk, például a november 29-én tartandó Állatok Adventjéről, amelyre minden állatbarátot várnak az alapítvány önkéntes munkatársai.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá