Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az önkormányzati kiadású lapnál mostmár nincs cenzúra, amit még januárban a fideszes többségű közgyűlés szavazott meg.

Az ingyenes, havi megjelenésű önkormányzati lap először 2018 áprilisában jelent meg. A fideszes többségű közgyűlés 2019. január 24-én szerkesztőbizottságot állított fel. Hegedűs Zoltán akkori frakcióvezető így indokolta: ,,Bízom benne, hogy a bizottság most már működni fog, és valóban a Vásárhelyi Valóság egy informatív, politikamentes lap lesz, és nem a polgármester hazugságai fognak belőle özönleni a hódmezővásárhelyiekre.” Azt is mondták, hogy ez nem cenzúrát jelent, de ha egy írás egy előzetes átnézés után mégsem kerül be az adott lapba, azt elég nehéz másnak hívni.

Érdekesség, hogy az önkormányzati lap jórészt a Polgármesteri hivatal gyorshír szolgálatának közléseit tartalmazza. Úgy tudjuk, hogy ennek a tartalmát viszont elfogadhatónak találták az akkori fideszes képviselők.

A bizottságnak az október 23-i alakuló ülésen megköszönték a munkáját. Kis János, a Kabinet Iroda vezetője elmondta, hogy a tapasztalatok alapján a szerkesztőbizottság közreműködése nem indokolt, ezért a megszüntetését javasolta. Ezt 10 igennel, 3 nemmel és 2 tartózkodással elfogadta a közgyűlés.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá