Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A Fidesznek végképp elege lett abból, hogy az ellenzéki képviselők megpróbálják ellenőrizni munkájukat, továbbá, ellehetetlenítésük határán radikálisabb eszközökhöz nyúlva próbálják kinyilvánítani véleményüket, mint tették azt egyes parlamenti üléseken, vagy az MTVA-ba való bejutásukkor. 

A kormánypárt ezért most benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amiben brutálisan korlátoznák az országgyűlési képviselők jogkörét.

A szavazók által megválasztott képviselőknek már nem lesz joguk kizárólag képviselői igazolványuk felmutatásával belépni közintézményekbe és akár 8 napra is kitilthatják őket a parlamentből egy tábla felmutatásáért két havi tiszteletdíjuk megvonása mellett. Ezen időszak alatt szavazásra sem lesznek jogosultak, csak ha valakit megbíznak maguk helyett.

“És ha Kövér kitiltja az egész ellenzéket, a Fidesz fog helyettünk szavazni?!”

-teszi fel a kérdést Facebook-oldalán Szél Bernadett független országgyűlési képviselő, aki akciói miatt az országgyűlés egyik legtöbbet büntetett tagja. A politikus szerint

“Az országgyűlési törvény most benyújtott módosítása a parlamentarizmus megcsúfolása. Ott tartunk, hogy a Fidesz napi gyakorláttá akarja tenni az ellenzéki képviselők kitiltását a munkahelyükről.”

Szél emellett úgy látja, hogy a képviselők közintézményekbe való belépési joga is érvényét veszti azáltal, ha azt előzetes egyeztetéshez kötik, hiszen ezáltal épp váratlan érkezésük hatása marad el. A jogsértéseket az intézmények könnyebben tudják elfedni előlük.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint a Fidesz által benyújtott törvénytervezet a népképviselet elleni nagyon durva támadás.

A politikus az Alfahírnek adott nyilatkozatában elmondta, hogy

“abban az esetben, ha bármilyen politikust ki akarnak tiltani a Parlamentből vagy a képviselői irodaházból, akkor lényegében a szavazók képviseletét teszik lehetetlenné.”

A Jobbik ezért mind jogi, mind politikai eszközökkel megpróbálja megakadályozni ezen törekvések érvénybe lépését.

Jakab emlékeztetett, hogy a magyar emberek az önkormányzati választásokon pont az ilyen diktatórikus eszközökre és erőszakos politizálásra mondtak nemet. A kormányzat viszont nem azt a következtetést vonta le a választók üzenetéből, hogy valóban el kellene mostmár kezdeni kormányozni és az ellenzéki javaslatokat is befogadni, hanem azt, hogy még erőszakosabban és diktatórikusabban kell irányítani az országot.

“Ha ezt a Fidesz folytatja, akkor előbb utóbb a magyar nép fog pontot tenni ennek a történetnek a végére azzal, hogy megbuktatja őket országosan is.”

(alfahir.hu, kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá