Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Balczó Zoltán szerint egyáltalán nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a magyar gazdaság nagyszerűen teljesít – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője.

A jobboldali konzervatív politikus szerint hazánknak inkább a hazai kis- és középvállalkozásokat kéne anyagilag támogatnia ahelyett, hogy Németország összeszerelő üzemévé züllesztik Magyarországot.

Balczó Zoltán elmondta, hogy a hazai kkv-k garantálhatják, hogy nőjön a termelésben a hozzáadott érték, minőségi munkáért pedig minőségi bért fizessenek a dolgozóknak, míg a multik ügyes, kreatív döntésekkel azt érik el, hogy csökkentsék a Magyarországon fizetett adójukat, a profitot pedig kiviszik az országból.

„A V4-ek tekintetében, a hazai nettó átlagjövedelem a szlovákiainál hét, a lengyelnél tíz, a csehországinál 30 százalékkal alacsonyabb, és alig éri el az uniós átlag harmadát, aminek az az oka, hogy a kormányzat a multicégek olcsó munkaerővel való kiszolgálását célozta meg.”

A jobbikos politikus szerint a propagandával ellentétben a vásárlóerő-paritás terén, Magyarország az utolsó helyen áll a 27 uniós tagállam között, de a nettó átlagbért vizsgálva is, csak az látszik, hogy csupán Bulgáriát, Lettországot és Romániát előzzük meg.

„A szükséges gazdaságpolitikai fordulathoz az Orbán-rendszer bukására van szükség”

– fogalmazott Balczó Zoltán.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá