Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A vasúti biztonság érdekében hajtott végre fokozott ellenőrzést a rendőrség.

A RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Hálózata) 18th Rail Action Day 24-BLUE akciójának célja elsősorban a személyszállító – kiemelten a nemzetközi – vonatok rendőri ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása volt. A 2019. november 13-án 7 óra és november 14-én 7 óra között végrehajtott ellenőrzés kiterjedt a vasúti közlekedést veszélyeztető fémlopások megelőzésére, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére és felderítésére is.

A rendőrség az együttműködő szervezetekkel lebonyolított akció ideje alatt 890 alkalommal vonatokat, 622 esetben állomásokat ellenőrzött közbiztonsági céllal. Az ellenőrzés során a hatóságok 4976 főt igazoltattak, büntető feljelentést 13, szabálysértési feljelentést 58 esetben tettek. A rendőrök a 24 órás akció ideje alatt 19 főt állítottak elő, 30 főt fogtak el, 217 személlyel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

(police.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá