Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A csütörtöki hódmezővásárhelyi közgyűlésen számos ügyben szavaztak. Többek között megszavazták a magánszemélyek 101 m² fölötti ingatlanjainak építményadójának eltörlését.

Tavaly márciusban döntött a közgyűlés a 101 m²-nél kisebb ingatlannal rendelkező hódmezővásárhelyi magánszemélyek ingatlanadójának megszüntetéséről. Az érintettek január 1-jéig visszamenőleg mentesültek az adó megfizetése alól. 2017-ben éves szinten 3,7 milliárd forint volt Hódmezővásárhely összes adóbevétele, ebből 240 millió volt az ingatlanadó.

A magánszemélyek építményadója 2012-től 2016-ig, azaz négy évig változatlan volt. 2017-ben a fideszes önkormányzat 15%-al megemelte az adót. Először átlagosan 30%-al emeltek, de márciusban a lakossági tiltakozások hatására módosítottak a rendeleten.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá