Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Az elmúlt hetekben 17 kübekházi ingatlantulajdonosnál mérték fel a napelemek elhelyezésének lehetőségeit.

Kübekháza célul tűzte ki, hogy a település 2024-re energia-hatékony falu legyen, amelynek keretében több környezetvédelmi programot is indítanak, és minden intézményüket napelemekkel kívánják ellátni, illetve szeretnék azt elérni, hogy minél több ingatlantulajdonos is éljen a lehetőséggel. A háztartási energiatermelő napelemes programot – a pénzügyi keret kimerüléséig – az Európai Unió GINOP programja 0% kamatozású hitellel támogatja, amelyhez 10 % lakossági önerő befizetése szükséges – közölte a Kübekháza Hírszolgálat.

Az átlagos 8-10 év futamidő alatt, a programban résztvevők a villanyszámlájuk helyett, az azzal azonos hiteltörlesztést fizetik, míg azt követően a panelek élettartamáig, kb. további 15-20 éven át csak a villanyszámla alapdíját kell fizetniük. Akik november-decemberben szerződést kötnek, azok leghamarabb tavaszra kaphatják meg saját napelemes rendszerüket.

A programra egyébként a Polgármesteri Hivatal titkárságán lehet jelentkezni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá