Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Az azonnali kérdések órájában ismét lehetőségük volt az ellenzéki politikusoknak Orbán Viktort kérdezni. A miniszterelnök nem okozott meglepetést, a Jobbik frakcióvezetőjének egyik kérdésére sem akart/tudott válaszolni, helyette papírból gyurcsányozott.

Örülök annak, hogy több hét lazsálás után betalált végre a munkahelyére

– kezdte Orbán Viktornak címzett parlamenti felszólalását Jakab Péter. A Jobbik frakcióvezetője a választók által küldött kérdéseket tette fel a miniszterelnöknek.

Mennyi kártérítést kellene kapnom a lányaimtól külön töltött napokért?

– tolmácsolta Jakab Péter egy édesapa kérdését, aki gyakorlatilag lemaradt arról, ahogy lányai felnőnek, mert az itthoni bérekből nem tudott tisztességesen megélni.

Egy nyugdíjas azt szerette volna megtudni a kormányfőtől, hogy meg tudna-e élni a minimálbérből, de Jakab Péter egy, a kilakoltatásokkal kapcsolatos kérdést is eljuttatott a Fidesz elnökéhez. Felszólalását egy saját kérdéssel zárta:

ízlett-e a narancsos bukta, amit a jászberényiek adtak.

Orbán nem okozott meglepetést, egyik kérdésre sem akart/tudott válaszolni, helyette papírból gyurcsányozott. Az ellenzéki együttműködésre és Jakab Péter kérdésének címére célozva arra célzott, hogy nem a Fidesz, hanem a Jobbik él vissza az emberek bizalmával.

Vállalja, hogy hazugságvizsgálóval nyilatkozik Mészáros Lőrinc vagyonosodásáról?

– tette fel az újabb kérdést Jakab, aki szerint “az igazság csak a hazugokat sérti”. A Jobbik frakcióvezetője nem lepődött meg, hogy a kormányfő már a választópolgárok kérdéseit is semmibe veszi, de azt azért még megkérdezte Orbántól, hogy mikor érezte, hogy azzá a szörnyeteggé vált, aki ellen egykor küzdött. A jobbikos politikus hozzátette, hogy elég erre saját magának megadnia a választ.

Orbán Viktor a minimálbéremeléssel válaszolt, viszont az inflációs adatokat és a vásárlóerő gyengülését nem írták fel neki, így azt már nem tudta felolvasni. Majd visszatért a gyurcsányozáshoz, hogy aztán a Jobbik SZDSZ-hez hasonlításával, érdemi válasz nélkül zárja a kérdezz-feleleket.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá