Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Rákosiék méltó utódja a jelenlegi kormány, a különbség csupán annyi, hogy a kommunista pártvezér utasítására kisajátítással vették el a balatonaligai Balaton-partot, most jogszabályok segítségével játszanák át a haveroknak, rokonoknak, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István köreinek – írta közösségi oldalán Potocskáné Kőrösi Anita.

A Jobbik országgyűlési képviselője felidézte: a hajdani balatonaligai pártüdülő 47 hektáros területét még Rákosi Mátyásék sajátították ki, elvéve a falu Balaton-partjának legnagyobb részét. A rendszerváltás után Club Aliga néven ismert üdülőkomplexum nemrég Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltségébe került.

Mint írja: folyamatos fenyegetésekkel találják szemben magukat a helyiek és az üdülőtulajdonosok, például lezárják előlük a strandot, a parti sétányt. Ez látszik azokból az új partvonaltervekből is, amit 43 balatoni település mellett nemrég Balatonvilágos Önkormányzata is megkapott.

A modern kori kisajátítás révén 200 méter szabad parti sétány szűnne meg, továbbá a mólóra vezető – a gyalogos forgalom elől egyébként el nem zárható – út sem látszik a terveken, sőt már a mólót is belterületbe sorolták, feltehetően azért, mert így később könnyebb lesz magántulajdonná tenni. A jelenleg hatályos rendeletek által önkormányzati elővásárlási joggal terhelt, ma még állami tulajdonban lévő közterületeknek már nyoma sincs a tervekben.

– fogalmazott a képviselő.

Ezáltal az új balatonvilágosi partszabályozás nem szól másról, mint hogy az új tulajdonosok érdekeinek megfelelve kiszorítsák a helyi lakosokat és a strandolókat, akik a rendszerváltás óta éveken át használhatták a Club Aliga Balaton-partját, lévén, hogy az 1948-as kisajátítás elvette a település Balaton-partjának 99 százalékát.

Amit tehát Rákosiék elkezdtek, azt hetven év múltán az Orbán-kormány bevégzi

– jelentette ki Potocskáné.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá