Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Újabb abszurdum Hódmezővásárhelyen. Dr. Berényi Károly, Hódmezővásárhely alpolgármestere (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) a következőket írta facebook oldalán: ,,Az évfordulóra emlékezőknek jelzem, hogy ma (egy évvel a cikk megjelenése után) ismét elmaradt a bírósági meghallgatás a Szegedi Járásbíróságon, mert már második alkalommal nem jelent meg a tárgyaláson a rágalmazás vétsége miatt indított büntetőügy vádlottja, a Vásárhely24 főszerkesztője.”

Berényi felidézte az előzményeket. Azt írja. ,,A Vásárhely24 2018. november 6-án megjelent cikkében személyemről, családomról és az általam alapított alapítvány tevékenységéről a jó hírnév és a becsület csorbítására alkalmas hazugságokat állított, híresztelt és ezekre közvetlenül utaló kifejezéseket használt. Felmerült a Btk-ba ütköző rágalmazás és a nem publikus adatokkal való visszaélés bűntett elkövetésének alapos gyanúja, ezért ismeretlen tettes ellen indított büntetőeljárást a Szegedi Járásbíróság.”

Egy év elteltével sem sikerült megtalálni a rosszindulatú, csúsztatásokat és pontatlanságokat tartalmazó, elszomorítóan undorító stílusú „vádirat” íróját. Viszont, ismert a Vásárhely24 internetes hírportál felelős szerkesztője, Szombat Mihály, aki azt állítja, hogy nem tudja ki írta a cikket… Ilyen abszurdum is csak nálunk fordulhat elő! Ezek szerint azt sem tudja a főszerkesztő, hogy kik és mit írnak az általa szerkesztett hírportálra?

– folytatódott az alpolgármester bejegyzése.

Szerinte ,,a senki álarca mögé rejtőzni persze könnyű, mert így nincs, akin a felelősséget számon lehetne kérni a leírt ocsmány rágalmakért. Ahhoz azonban elég bátor volt, hogy köztiszteletben álló emberek nevét (holott nem közszereplők!), egy zajló uniós pályázatnak, egy ilyen cikk írója számára nem publikus adatait, korrupciót sejtetve közzé tegye, vásárhelyi polgártársai jó hírét besározza, azzal a hazug érvvel, hogy a közvéleményt tájékoztatni kell. Igen, a hiteles tájékoztatás lenne a feladata, ha ez a senki egy tisztességes publicista. De semmiképpen nem az igazság elferdítése a dolga, feltehetően alantas politikai indítékok alapján.”

Az alpolgármester teljes bejegyzését itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá