Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Elkészült a HVG 2019-es magyarországi felsőoktatási rangsora, kiderült, melyik a 10 legjobb egyetem. Az összesített és kari rangsor most is a hallgatói és az oktatói alrangsorból áll össze. A lista készítői olyan szempontokat vettek figyelembe, mint például azt, hogy mennyi jelentkező rendelkezett nyelvvizsgával, mennyien jelölték meg első helyen az adott egyetemet, mennyi oktató rendelkezik tudományos fokozattal.

A rangsor élén az Eötvös Loránd Tudományegyetem áll, és az oktatói kiválóság alapján összeállított alrangsort is az ELTE vezeti. A második helyre a 2019-es listán a Szegedi Tudományegyetem került. A harmadikra pedig a Debreceni Egyetem került.

Az egyetemi-főiskolai karok rangsorát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara vezeti, a második helyen az ELTE Természettudományi Kara, a harmadik helyen pedig a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kara áll.

A teljes listát az Eduline portálon olvashatjátok erre a linkre kattintva.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá