Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

A megrendelő “Zsingor István” nem létezik, a terjesztést pedig egy szintén ismeretlenül maradt nő intézte – derítette ki az Átlátszó.

Az oknyomozó portál megtudta, hogy az időközi választáskor megjelent, listázós szórólap  után rágalmazás miatt feljelentést tett egyikük, Kisné Vörös Judit.

Ekkor kiderült, hogy a terjesztő cég vezetője elismerte, hogy 20 ezer szórólapot vettek át,

“de egy számára ismeretlen személy rendelte azt meg telefonon, aki Zsingor István néven mutatkozott be, személyazonosságát azonban nem ellenőrizte, a számlát az ő nevére állították ki.”

A szórólapokat közvetlenül a nyomdában vette át a terjesztő, “a készpénzfizetési számlákon egyik fél részéről sincs aláírás.” Azt is megállapították másodjára a rendőrök, hogy Zsingor István nem létezik.

A terjesztésért viszont egy nő fizetett. Számlát állítottak ki a munkáról, amelyet készpénzben kifizetett. A nyomozók ezután a terjesztő cég vezetőjének telefonjában keresgéltek. Két olyan számot is azonosítottak, ahonnan a megrendelés jöhetett, de mikor lenyomozták, kiderült, nekik semmi közük az ügyhöz.

A nyomda vezetőjét is kihallgatták. Azt állította,

“minden előzmény nélkül 2018. február 21. napján megjelent egy férfi, és azzal bízta meg cégét, hogy 20.000 példányban készítsenek el egy szórólapot, amelynek tartalmát egy pendrive-on adta át neki. A pendrive-on lévő fájl-t megnyitva a feljelentés tárgyát képező szórólap digitális verziója jelent meg. “

A férfi a nevét és címét bediktálta, amelyet adatbázisukban rögzítettek, azonban igazolványt, más okmányt nem kértek tőle.

A kiadóként megjelölt SME-ről még a rendőrök sem tudtak előtúrni semmit. A bíróság elfogadta a rendőrség álláspontját, hogy nem lehet a rágalmazót azonosítani. Az eljárást így jogerősen is megszüntették.

Az Átlátszó teljes cikkét itt lehet elolvasni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá