Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

Fejes Péter önkormányzati képviselő (Tiszta Vásárhelyért-Mindenki Magyarországa) létrehozott egy Facebook csoportot, hogy az ATEV bűzével kapcsolatos jelentésekre emlékeztetni tudják egymást.

A csoport tagjaitól a következőket kéri:

  1. Keressük fel a https://www.enviromind.hu/szageszleles oldalt!
  2. Válasszuk ki a szagészlelés dátumát és időpontját!
  3.  ‘Lekérdezéssel’ (GPS) vagy a szagészlelés helyének megadásával (Csongrád megye, Hódmezővásárhely)
  4. Állítsuk be a szag intenzitást (Erős)!
  5.  ‘Nem vagyok robot’ gombot pipáljuk ki!
  6.  Küldés.

Az ATEV Zrt. teljesen állami tulajdonú fehérjefeldolgozó vállalat Hódmezővásárhely jelentős foglalkoztatója és adófizetője, ugyanakkor legtöbben az időnként a városban is érezhető jellegzetes szagterhelés miatt emlegetik a cég nevét. Az ATEV a Kutasi úti telephelyen szerves hulladék komposztálással, szennyvíziszap felhasználásával foglalkozik. Utóbbit hajlandó lenne elköltöztetni a várostól 12 kilométerrel távolabbi, Rárósi úti telephelyére – közölte 2018 szeptemberében a város honlapja. Eszerint az út felújításával hozzá tudnak járulni a megoldáshoz, addig is elindulhat a szükséges tervek és engedélyek beszerzése.

A kontroll csoporthoz ide kattintva lehet csatlakozni.

A képviselő nem csak ebben, hanem a tram-train civil kontroll csoport létrehozásában is részt vett. Az arról szóló cikkünket itt találja.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá