Hirdetés
Becsült olvasási idő: < 1 perc

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokon eljáró ügyészség, a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki a jogerős szabadságvesztés-büntetésének végrehajtása során 100.000 forintot ajánlott a körletfelügyelőnek azért, hogy az szerezzen neki mobiltelefont – írja honlapján az ügyészség.

A Szegedi Törvényszék a 2019. szeptember 2-án hozott ítéletében a vádlottat hivatali vesztegetés bűntette miatt, mint többszörös visszaesőt, két év hat hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott jogerős szabadságvesztés-büntetését töltötte a büntetés-végrehajtási intézetben. A körletfelügyelő reggel kiengedte a vádlott zárkatársait, hogy a szabad levegőn tartózkodjanak.

Amikor a többi fogvatartott elhagyta a zárkát, a vádlott megkérdezte a börtönőrt, hogy nem hozna-e neki egy telefont 100 ezerért. A körletfelügyelő az esetet azonnal jelentette az elöljáróinak.

Az elsőfokú ügyészség a szabadságvesztés és a közügyektől eltiltás súlyosítása érdekében fellebbezett, amit a másodfokú ügyészség fenntartott.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú bíróság ítélete megalapozott, azonban a kiszabott büntetés és mellékbüntetés aránytalanul enyhe, mert lényegesen elmarad az irányadó középmértéktől. A korrupciós bűncselekményt elkövető, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben lényegesen hosszabb tartamú szabadságvesztés és szintén hosszabb tartamú közügyektől eltiltás kiszabása indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla jár el.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá