Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Érdekesen alakul a kiszombori, régi víztorony sorsa. Három képviselő (Bajnóczi János, Endrész Erzsébet, Balázs Tibor) azt szerette volna, ha a bontásra ítélt épületen lévő internetszolgáltató még két hónapig működhet, a lakosságnak és a szolgáltatónak legyen ideje az átállásra. Ez végül is is célba ért: a többség nem támogatta a két hónapos törvényes szerződésmódosítást, de azt megengedte, hogy törvénytelen módon, jogcím és bérleti díj nélkül (!), használhassa a szolgáltató a tornyot, amivel a település is elesett a bérleti díjtól, kár érte a települést. A keddi testületi ülés után kapott egy lejárató cikket a három képviselő a Fidesz-barát makohirado.hu-n.

Bajnóczi János önkormányzati képviselő (független) azt írta:Indítvány Alulírott, Bajnóczi János, önkormányzati képviselő indítványozom a képviselő- testületnek, hogy a 2019. 03. 26-án hozott 50/2019. határozat végrehajtását ideiglenesen függessze fel a 2019.12.10-én megtartandó testületi ülésen 2020. 02.29-ig. Kérem a tisztelt testületet, hogy a januári testületi ülésen tárgyalja újra az 50/2019.-es határozatot. Hozzon új határozatot, vagy erősítse meg a régit.”

Azt javasolta tehát, hogy tárgyalják újra az idén márciusban hozott határozatot. Az említett víztorony szerepel az ivóvízminőség-javító programban, ennek részeként le kell bontani. Ennek okait Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere, a Makó és Térsége Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás elnöke ismertette, ezt elfogadta a három képviselő és a szolgáltató is. Ezt követően szavaztak az egyéni indítványról. Bajnóczi szerint a 2020. február 29-re való szerződéshosszabbítás nem érintette volna az ivóvízminőség-javító programot, hiszen a szerződés a Kiszombor Nagyközség Önkormányzata és a vállalkozó között köttetett.

Farkas Éva nagyvonalúan felajánlott egy megbeszélést a társulás és az internetszolgáltató között, de ezt a képviselők többsége a polgármester javaslatára nem vette figyelembe a végső szavazásnál. Végül tehát azt szavazták meg Szegvári Ernőné polgármester (független) javaslatára, hogy nem hosszabbítják meg a szerződést jogszerűen. A polgármester engedélyezte a vállalkozónak, hogy átállás idejére jogcím nélkül és bérletidíjmentesen használója legyen a toronynak. (Ez úgymond egy határozatlan idejű szóbeli szerződés, ami felvetheti a törvénytelenség gyanúját.)

Így tehát a lakosság jól járt, marad a szolgáltatás; a vállalkozó két hónapig nem fizet bérleti díjat; az önkormányzat elbukott egy kisebb bevételt; a három képviselőt pedig kvázi hülyének állították be a közpénzből fenntartott propagandaoldalon.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá