Hirdetés
Becsült olvasási idő: 2 perc

Jakab Péter azzal kezdte Orbán Viktorhoz intézett kérdését az Országgyűlés keddi ülésén, hogy olvasta: Magyarország két új kórházat is épít, aztán továbbgörgetett: Kenyában. Miközben Magyarországon kórházi osztályokat zárnak be, vagy épp gumikesztyűre gyűjtenek – tette hozzá.

Miniszterelnök úr, döntsék már el, hogy Önöknek Magyarország az első, vagy Kenya?

Itt megemlítette Vietnamot is, ahol húszmilliárd forintnyi magyar támogatásból építenek onkológiát.

Jakab felidézte, hogy az egészségügyért felelős miniszter szerint az egész világ irigykedik a magyar onkológiai ellátásra, miközben évente 33 ezer ember halálát okozzák a rákos megbetegedések.

A Jobbik képviselője szerint az „Önök nagyotmondásával pont kitörölhetjük, wc-papírral maximum akkor, ha viszünk be” – majd feltette a szinte költői kérdést: hova tűnik el az a rengeteg tb, amit a magyar emberek fizetnek?

„Nem kérdéseket tesz fel, hanem provokál”

Orbán válaszában leszögezte, hogy Kásler miniszter úr mentette meg a legtöbb magyar ember életét a Parlamentben ülők közül, ezért helyes lenne tiszteletteljesebben beszélni róla.

A kormányfő szerint ő nem kérdéseket kap, hanem „egyszerű epeömléssel és dühkitöréssel van dolgunk”, majd Jakabról személyeskedve hozzátette:

Én tudom önről, hogy egy gyógyíthatatlan feltünési viszketegségben szenvedő ember,

aki nem kérdéseket tesz fel, hanem provokál, de ezt jámbor türelemmel fogják viselni.

A Fidesz fogja eltemetni a nemzetet, vagy a nemzet a Fideszt?

Jakab erre reagálva elmondta, azt nem tudja, hogy Kásler hány életet mentett meg,

de azt igen, hogy ön hányat tett önkre.

Az ellenzéki politikus OECD-jelentésre hivatkozva közölte: évente 38 ezer honfitársunk hal meg azért, mert nem jut időben megfelelő egészségügyi ellátáshoz. Jakab szerint a kórházak rendbetételéhez éves szinten plusz hatszázmilliárd forintra lenne szükség.

Jakab úgy gondolja, már csak egy kérdés maradt, miután a halál nem kérdezi meg, hogy ki a jobb és baloldali:

A Fidesz fogja eltemetni a nemzetet vagy a nemzet a Fideszt?

Orbán viszontválaszában arról beszélt, hogy az egészségügy komoly vitát igényel, és az ő államtitkáraik, valamint miniszterük mindig rendelkezésre áll.

Ezen lehetőség kihasználására buzdította Jakabot is, „többek között azért, hogy olyan banális szamárságokat ne mondjon, mint amit az előbb. Ha megnézi a számokat, teljesen nyilvánvaló, hogy 2010 óta 770 milliárd forinttal többet költünk az egészségügyre, mint az önök újdonsült összebútorozott házastársai, a szocialista párt.” – zárta mondandóját a miniszterelnök.

A teljes csörte itt nézhető:

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Hirdetés

Szóljon hozzá